Contact

Ons verhaal

Van een Opel vrachtauto naar een logistieke dienstverlener met slimme oplossingen

1928: Start bedrijf en gezin
De 25-jarige Wessel Veenstra koopt zijn eerste vrachtauto: een Opel met een éénassige oplegger. Samen met zijn vrouw Maaike krijgt Wessel tien kinderen, vier meiden en zes zonen. Alle zonen, Fimme, Bauke, Haiko, Rinze, Gauke en Jan, gaan in het bedrijf aan het werk.

1944: Beschieting Opel vrachtwagen
De Opel vrachtwagen van Wessel wordt kapotgeschoten tijdens de tweede wereldoorlog door een Engels vliegtuig.

1947: Marshall hulp
Wessel koopt een Ford vrachtauto dankzij de Marshall hulp en samen met zijn zonen gaat hij verder met het aanbieden van transportdiensten. Onder de naam Veenstra Expediteurs richt het bedrijf zich op internationaal transport voornamelijk naar Duitsland, België, Italië en Frankrijk.

1967: Overname door tweede generatie
De tweede generatie neemt het bedrijf over van vader Wessel. Het bedrijf heeft dan vijftien vrachtwagens en zeventien man personeel.

1968: Samen sterker
Veenstra Expediteurs gaat samenwerken met twee andere Friese familiebedrijven: Doorenbos en Wiersma. Die samenwerking resulteert in de oprichting van Melkweg Bolsward, ofwel een eerste stap richting het latere Fritom.

1974: Uitbreiding met visie
Het bedrijf koopt grond aan de Lytshuzen 26, nog ver buiten Heeg. Hier wordt gestaag uitgebreid naar de huidige omvang.

Eind jaren 70 en begin jaren 80: Instroom
De derde generatie Veenstra’ s stroomt in en daarnaast trekt het bedrijf ook specialisten aan. De juiste persoon op de juiste plaats in het bedrijf is cruciaal. In de jaren 80 wordt de eerste commercieel medewerker aangenomen.

Midden jaren 80: Ontstaan van Eurogroupage
Het bedrijf maakt de overgang van traditionele routevervoerder naar groupage en distributiespecialist. Zo ontstaat de merknaam Eurogroupage. Een klant stuurt een opdracht en Veenstra|Fritom verzorgt het hele logistieke proces. Zo kan de klant zich volledig richten op zijn kernactiviteiten.

1998: Fritom
In 1998 gaan de drie familiebedrijven Doorenbos, Wiersma en Veenstra over naar de Fritom Holding, waar Veenstra|Fritom onderdeel van is. Vandaag de dag is Fritom een groep van zeven logistieke bedrijven met tien vestigingen, elk met hun eigen identiteit en specialisme. Het zijn zelfstandig opererende bedrijven, die waar nodig samenwerken op het gebied van kennis en organisatie.

“We zijn een familiebedrijf en dat is voor ons en onze continuïteit heel belangrijk. Binnen Fritom is die continuïteit op lange termijn geborgd. We doen het met z’n allen.” – Wessel Rinze Veenstra, algemeen directeur.

Heden: Logistiek dienstverlener met oog voor de mens
Meer dan negentig jaar na de start in 1928 werken op verschillende afdelingen 130 medewerkers samen aan de beste logistieke oplossingen voor de klant. Een dienstverlening die nu bestaat uit transport, expeditie, warehouse en logistieke oplossingen. Hierbij staat het bedrijfscredo ‘afspraak is afspraak met een blijvend geloof in kwaliteit’ centraal. Het is een hecht bedrijf waar plezier in het werk en doorgroeien voorop staan.

 

Heb je vragen over Veenstra|Fritom?

 

Neem contact op met Nelleke Honnef

+31 (0)515 445650
personeelszaken@veenstrafritom.nl