Contact

Junior planner

Een werkdag als junior planner

Als planner zorg je voor een optimale ritplanning voor de chauffeurs van Veenstra|Fritom. Dat zijn een heleboel chauffeurs en een heleboel verschillende bestemmingen. Jij wordt enthousiast van de beste planning in elkaar puzzelen en helpt daarnaast ook graag chauffeurs als ze onderweg problemen hebben. Een afwisselende functie! Jouw werkdag ziet er ongeveer zo uit:

08:00 – Als je aankomt op kantoor zijn jouw twee collega planners ook net aangekomen. Je pakt een bak koffie en start je computer op. Met z’n drieën bekijken jullie de ritten die de vorige avond zijn gepland. Deze ritten zijn bedoeld om de goederen vandaag te lossen en eventueel nieuwe ladingen op te halen bij klanten. Jullie verdelen de ritten onder in gebieden en zijn allemaal verantwoordelijk voor een specifiek gebied. Zo is het duidelijk voor welke ritten jij verantwoordelijk bent.

09:00 – Naast de planning die gisteravond al is gemaakt voor het lossen en laden van goederen, komen er nog de hele dag aanmeldingen van klanten voor het ophalen van goederen. Je bent dan ook de hele dag door bezig om deze zendingen toe te wijzen aan chauffeurs. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat er ook hiervoor een optimale planning wordt gemaakt.

12:00 – Rond 12 uur is het lunchtijd! Samen met jouw collega’s ga je even eten.

12:30 – De hele dag door ben je ook bezig met het aansturen van chauffeurs en help je ze uit de brand als ze een probleem hebben. Het kan bijvoorbeeld voor komen dat een adres van een klant niet klopt of dat er niemand aanwezig is bij de klant. Jij staat de chauffeurs te woord via hun boordcomputer en neemt contact op met de klant om een goede oplossing te vinden. Omdat jullie met zijn drieën op de afdeling planning aan het werk zijn, kun je soms even klankborden met een ervaren collega als er een ingewikkeld probleem is. Door af en toe even samen te sparren komen jullie altijd tot de beste en meest efficiënte oplossing.

15:30 – Verder check je de hele dag door of alle ritten volgens planning lopen. Via de live verbinding met alle wagens kun je volgen waar ze zijn. Aan het eind van de dag ben je vooral veel bezig met alles monitoren en nagaan of alle chauffeurs op tijd bij alle laadadressen zullen zijn. Je schuift her en der nog wat en zorgt ervoor dat alles goed in het systeem staat. Dat kan soms een hele puzzel zijn.

17:00 – Voor de ladingen ‘s avonds in Heeg aankomen zorg jij er ook voor dat er een loslijst klaar staat voor de laad- en losploeg. Als de zendingen gelost zijn in Heeg moet er ook een laadlijst komen waarop staat waar de zendingen daarna naartoe moeten. De afwisseling in jouw functie vind je fijn, evenals het vele contact met verschillende mensen de hele dag door.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Nelleke Honnef

+31 (0)515 445650
personeelszaken@veenstrafritom.nl