Contact

Crossdock medewerker

Een werkdag als crossdock medewerker

Als crossdock medewerker voer je werkzaamheden uit op verschillende interne vervoersmiddelen zoals een elektrische pompkar en heftruck. Jij zorgt er met jouw team voor dat alles netjes gelost en geladen wordt in het crossdock. Je werktijden kunnen verschillen, zo zijn er shifts overdag, ’s avonds en ’s nachts. Wisseldiensten dragen bij tot duidelijke werktijden zodat er een fijne balans is tussen werk en privé. Wanneer je een avondshift draait ziet je werkdag er ongeveer zo uit:

14:45 – Je klokt in en loopt naar het crossdock toe. Hier zijn jouw collega’s die de dagshift draaien al druk aan het werk. Je maakt even kort een praatje en checkt hoe het ervoor staat. Je ziet dat de ladingen allemaal mooi geordend gelost zijn. Weinig chaos vandaag! Je checkt de loslijsten en bepaalt samen met je collega’s met welke ladingen je gaat beginnen.

17:00 – Als je jezelf hebt geïnstalleerd op de elektrische pompwagen begin je met het lossen van de eerste lading. Hierbij ben je scherp, de goederen mogen niet kapot gaan en ook is het belangrijk dat ze goed op postcode geordend komen te staan in het crossdock. Door de geloste goederen goed te ordenen is het gemakkelijker om ze straks weer terug te vinden wanneer de goederen weer geladen moeten worden in de vrachtwagens.

18:30 – Als jullie gegeten hebben is het zo rond half 7 meestal tijd om naast het lossen ook te beginnen met het laden van de goederen. De eerste vrachtwagens staan leeg klaar en samen met een collega begin je deze te laden. Tijdens het werken maken jij en je collega de nodige grapjes, waardoor de tijd vliegt! Al snel hebben jullie samen de eerste vrachtwagen geladen. Het was even passen en meten om alles erin te krijgen, maar het is jullie weer gelukt.

19:00 – Rond 7 uur ‘s avonds arriveert de nachtploeg om jullie te ondersteunen. Ze beginnen samen met jullie alle vrachtwagens te laden. Wel fijn wat extra handen, zo zit de vaart er goed in.

22:00 – Rond 10 uur zit het voor jou en je collega’s van de avondploeg erop. Je gaat voldaan naar huis toe waar je lekker gaat slapen. De nachtploeg werkt nog eventjes door.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Nelleke Honnef

+31 (0)515 445650
personeelszaken@veenstrafritom.nl