Contact

Charter

Een werkdag als charter

Als charter bij Veenstra|Fritom werk je als vrachtwagenchauffeur in opdracht van Veenstra en vervoer je goederen van a naar b. Je hebt je eigen vrachtwagen maar je doet in feite dezelfde werkzaamheden als een chauffeur die direct in dienst is bij Veenstra|Fritom. De planning wordt voor jou gemaakt en verder heb je veel vrijheid. Vaak ben je van maandag tot en met vrijdag, of eventueel naar keuze tot zaterdag, op pad door Europa. Een werkdag kan er zo uitzien:

06:00 – Het is maandagmorgen 6 uur als jij als één van de eerste weggebruikers de weg op gaat om naar het kantoor van Veenstra|Fritom in Heeg toe te rijden. Heerlijk die rust ’s ochtends vroeg. Je hoeft niet bang te zijn voor files.

06:30 – Als je in Heeg aankomt staat jouw vrachtwagen al voor je klaar. De wagen is volledig geladen met goederen en ook al aangekoppeld. Dat is gedaan door de laad- en losploeg van Veenstra die ’s nachts hebben gewerkt. Je controleert nog even of er geen gekke dingen aan de wagen te zien zijn en pakt dan nog even een kop koffie op kantoor. Op dit tijdstip beginnen veel chauffeurs, je treft dan ook een heel aantal bij het koffiezetapparaat waar je nog even een praatje met ze maakt. Daarna gooi je je koelbox met eten in je wagen en stap je in om te beginnen met je route.

12:30 – Vandaag gaat de reis naar Frankrijk toe waar je de hele week zult blijven. Je komt rond het middaguur aan bij de eerste klant in Noord-Frankrijk. Je gaat een aantal goederen lossen en krijgt een bak koffie mee van de klant. De afwisseling van rijden en lossen vind je fijn. Zo ben je niet alleen aan het rijden op de weg maar ben je ook af en toe fysiek bezig.

19:00 – Je rijdt nog naar een aantal andere klanten toe waar je goederen lost en bij een paar klanten neem je ook weer een nieuwe lading mee. Je vindt het leuk om met een vrij uitzicht door de heuvels van Frankrijk te rijden. Als je rond 7 uur ’s avonds aankomt op jouw overnachtingsadres op een parkeerplaats midden in Frankrijk doe je nog wat administratie. Daarna ga je lekker douchen en ga je gezellig avondeten met een aantal chauffeurs die op dezelfde parkeerplaats gaan overnachten.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Wessel Veenstra

+31 (0)515 445 620
wessel.g.veenstra@veenstrafritom.nl