Contact

Commercieel Manager, Wietze de Vries behaald vrachtauto rijbewijs C

Wij feliciteren onze Commercieel Manager met het behalen van zijn vrachtauto rijbewijs C! 🎉
Wietze schreef over het behalen van zijn rijbewijs een mooi stukje. Lees hieronder verder.

Respect, waardering en compassie was er altijd al voor alle chauffeuses en chauffeurs die dag en nacht “op paad en underweis” (onderweg) zijn om de goederen van onze klanten op tijd af te leveren. Dit is alleen maar groter geworden na het behalen van het vrachtauto rijbewijs C en modules Code 95.
Na meer dan 30 jaar werkzaam te zijn in de wereld van transport en logistiek en daarbij kennisgemaakt te hebben met ook de vele facetten van het vak en ambacht van chauffeur, was het er nog nooit van gekomen de auto zelf te laden en zelf het stuur in de hand te nemen.

De diverse theoriemodules bleken een bevestiging dat het om meer ging dan een stukje rijden. Naast het opdiepen van weggezakte verkeerskennis, waren eveneens zaken als finesses van het Arbeidstijden en Rijtijden besluiten en Tachograaf kennis nuttig en leerzaam en niet te onderschatten.
De praktijk-onderdelen lagen verder weg  van mijn opgedane “kantoorervaring en daardoor buiten de comfortzone. Dit maakte de uitdaging groot, niets gaat vanzelf en zonder strijd geen overwinning.
Het toeval bepaalde dat de praktijkproef van aandocken mocht plaatsvinden bij onze klant Julius van der Werf Tegelgroothandel in Sneek.

De opluchting was dan ook groot toen de examinator de bevrijdende woorden sprak: “het is een voldoende” en daaraan toevoegde “u bent nog geen top chauffeur”. Gelukkig hebben wij bij Veenstra Fritom al meer dan 95 jaar top chauffeurs en chauffeuses. Deze vakmensen zijn dag en nacht, als professional onderweg om de goederen van onze klanten op tijd af te leveren.

Speciale dank aan Veenstra|Fritom voor de support, het thuisfront voor de morele steun, Dinkla en de instructeurs voor het opleidingsprogramma en last but not least aan Sietse Hibma voor de tips en tricks en zijn eindeloos geduld.
– Wietze de Vries, Commercieel Manager

Heb je vragen over Veenstra|Fritom?

 

No items found