Contact

Willem J.

Monteur

Geen dag is hetzelfde, flexibiliteit is een must!

Willem is al jaren werkzaam als monteur bij Veenstra|Fritom. Samen met een collega is hij verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in de werkplaats. “Geen dag is hetzelfde, en flexibiliteit is een must!”  Dit maakt het beroep als monteur volgens Willem ook zo uitdagend.

 

Ondanks dat iedere dag hetzelfde begint, eindigt geen enkele dag hetzelfde. Dagelijks wordt er tussen drie en vijf uur een overzicht gemaakt van werkzaamheden voor de volgende dag. Deze lijst bestaat uit verschillende taken. “Van het vervangen van een lampje tot het maken van een dak!” Daarnaast krijgt Willem veel met ad-hoc werkzaamheden te maken, dit kunnen zaken zijn die met spoed opgelost moeten worden en hebben daardoor prioriteit. “Het takenpakket is heel breed, je moet soms snel beslissingen nemen en een flexibele houding aannemen, dit maakt de functie erg divers.”

 

Naast de werkzaamheden op de werkvloer zijn de monteurs ook beschikbaar voor chauffeurs die onderweg pech krijgen met hun vrachtwagens. De medewerkers uit de garage hebben eens in de zoveel tijd een bereikbaarheidsdienst. Namelijk: De vrachtwagens van Veenstra|Fritom zijn 24/7 op de Europese autowegen te vinden. Waar intensief gereden wordt, komt pech ook weleens voor. Stilstaan langs de weg heeft niemand baat bij, daarom hebben de monteurs om beurten een bereikbaarheidsdienst. “Op dat soort momenten moet je kunnen handelen en het probleem op afstand proberen op te lossen.” Het is daarom ook van belang dat je over bepaalde competenties beschikt, als flexibiliteit, stressbestendigheid en een scherpe technische blik”, zegt Willem.

“Je zult snel moeten kunnen schakelen en op creatieve wijze aan de slag moeten, dit vraagt om flexibiliteit, stressbestendigheid en een oplossingsgerichte houding.”

Eén van de redenen waarom het volgens Willem prettig is om bij Veenstra|Fritom te werken is de flexibele inzetbaarheid die de werkgever biedt. Naast zijn werkzaamheden bij Veenstra|Fritom is Willem al jaren actief als vrijwilliger bij de brandweer in Heeg. “Als de pieper gaat, dan kan ik gelijk op de fiets richting de brandweerkazerne, dat is toch prachtig mooi!”

Heb je vragen over Veenstra|Fritom?

Neem contact op met Nelleke Honnef

+31 (0)515 445650
personeelszaken@veenstrafritom.nl

Terugbelafspraak plannen voor:

Vacature: Geen dag is hetzelfde, flexibiliteit is een must!