Contact

Frida

Crossdock medewerker

Frida is blij met alle leermogelijkheden bij Veenstra|Fritom

Frida is net 17 jaar en volgt een bbl-opleiding voor vrachtwagen chauffeur. Dat betekent dat ze per week vier dagen bij Veenstra|Fritom werkt en een dag naar school gaat.

“Veenstra|Fritom is één van de grootste bedrijven hier in de buurt en deze vrachtwagens rijden elke dag langs ons huis. Ik vind het mooie trailers, dus dat valt wel op,” vertelt Frida. “Door de grootte van Veenstra|Fritom is er altijd veel afwisseling en gaan de vrachtwagens naar heel veel verschillende plekken in Nederland en het buitenland.” Ze kende het bedrijf al door een korte stage die ze op de middelbare school heeft gedaan. Ze heeft ook nog als avond-, vakantie- én weekendhulp in het crossdock gewerkt en zo heeft ze verder kennis gemaakt.

Nu ze als bbl-studente stage loopt in het crossdock, leert ze nog veel meer en mag ze ook steeds meer dingen alleen doen. “Op doordeweekse dagen beginnen we altijd eerst met lossen en als dat klaar is, worden de wagens weer geladen. Op zaterdag worden de laatste trailers gelost en daarna zorgen we ervoor dat alles geladen klaar staat voor de maandag daarop.” Het lossen van goederen via de zijkant van een trailer met een heftruck? Frida draait hier haar hand niet voor om. “Het is soms even passen en meten met het eruit halen of het netjes erin zetten, maar dat vind ik juist mooi om te doen. En het is altijd weer een verrassing wat er in de trailer zit.”

Je kunt altijd alles vragen, iedereen wil je wel helpen!

Doorleren
Veenstra|Fritom is al 35 jaar bbl-leerbedrijf in het crossdock en dat merk je ook als bbl-leerling vindt Frida. “Je kunt altijd alles vragen, iedereen wil je wel helpen. Ik had thuis al wel eens bij mijn vader op de tractor gezeten, dus wist wel wat het was om hoog te zitten, maar een vrachtwagen verplaatsen is in het begin natuurlijk nog wel iets dat je moet leren. Gelukkig zit er iemand naast je en zeggen ze altijd dat je de tijd moet nemen. Liever hebben ze dat je even een keer extra uitstapt om goed te kunnen kijken. En het maken van krappe bochtjes vind ik mooi werk!”

Nu werkt Frida nog in het crossdock, maar het uiteindelijke doel is om vrachtwagen te rijden. Ze is nu bezig met rijbewijs B en via STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) wil ze volgend jaar haar vrachtwagen rijbewijs halen. Met het doorleren als werknemer bij Veenstra|Fritom zit het wel goed. “Je kunt als startende chauffeur bijvoorbeeld beginnen op een bakwagen en daarna met een vrachtwagen met oplegger rijden. Het lijkt mij leuk om door te groeien naar buitenland chauffeur en ritten te maken naar Duitsland, België of Frankrijk. Ik ben laatst ook een keer meegeweest met een chauffeuse en zij had een kooiaap mee. Misschien wil ik dat er ook nog wel een keer bij doen.”

Een fijn bedrijf
Frida vindt de gezelligheid en het familiegevoel het leukste aan werken bij Veenstra|Fritom. “Iedereen is gelijk aan elkaar en je maakt soms ook wel grappige dingen mee. Als je onderweg een collega op de vrachtwagen tegenkomt, dan zwaaien ze altijd enthousiast en zo ken je al snel iedereen. Dat vind ik altijd heel leuk!”

Heb je vragen over Veenstra|Fritom?

Neem contact op met Nelleke Honnef

+31 (0)515 445650
personeelszaken@veenstrafritom.nl